Sisiliaa ei välttämättä tunneta yhtä upeista hiekkarannoista kuin naapurimaata Kreikkaa. Se ei suinkaan tarkoita sitä, ettetkö voisi valita Sisiliaa rantalomasi kohteeksi. Rannat ovat lähes poikkeuksetta erittäin puhdasvetisiä, unelmankirkkaita ja tarjoavat henkeäsalpaavat näkymät Välimeren aalloille. Parhaat rannat löytyvät lähinnä saaren etelärannikolta, jolle on siunaantunut upeita hiekkarantoja. Seuraavassa esittelemme muutamia saaren tunnetuimmista rannoista. Suosittelemme kuitenkin sinua olemaan aktiivinen ja tekemään omat löytöretkesi romanttisiin poukamiin.

Spiaggia dei Conigli sijaitsee Lampedusan saarella, ja Trip Advisorin kyselyn mukaan se voitti vuonna 2013 Euroopan rantojen kärkisijan. Valkea hiekka, matala meri ja kauniit näkymät tekevät rannasta unohtumattoman. Sen edustalla olevalle pikkusaarelle ei kuitenkaan saa mennä, koska suojellut merikilpikonnat pesivät siellä.

Isola Bella on luultavasti Taorminan paras ranta, ja sen edustalla on pikkuruinen Isola Bellan saari, jolla sijaitsee muinainen linnoitus. Pitkä ranta on mukulakiveä ja meri syvenee äkkiseltään, joten lasten kanssa tulee olla tarkkana.

Favignanan saaren rannat. Vesi on äärettömän kirkasta ja rannan hiekka vitivalkoista, tosin useille rannoille johtaa jyrkkä reitti, eli ne eivät ole liikuntaesteisten ja lapsiperheitten ykkösvalinta. Tunnetuimpiin lukeutuu Cala Rossa, jonne pääsee vain veneellä.

San Vito lo Capon rannalla, Trapanin pohjoiskärjessä, on pituutta reilut kaksi kilometriä, ja se on ilmainen. Rantaa kutsutaan ”Sisilian Karibiaksi” sen uskomattoman kauneuden vuoksi. Vaaleahiekkainen ranta on usein erilaisten kulttuuritapahtumien isännöitsijä.

Spiaggia Vendicari on Noton alueen jalokiviä. Kullanvärinen hiekkaranta löytyy Vendicarin luonnonpuiston sydämestä, hiekkadyynien ja laguunien keskeltä.

Cefalun Lungomere on aivan kaupungin keskustan tuntumassa, ja kullanhohtoinen hiekkaranta soveltuu koko perheelle. Lungomere on omiaan romanttisen auringonlaskun ihailuun.

Mondello on lähellä Palermoa, ja sinne pääsee linja-autolla. Ranta sijaitsee Mount Gello ja Mount Pellegrino -kukkuloitten välissä. Vilkkaan hiekkarannan kaunistuksena sen keskivaiheen taustalla komeilee jugend-tyylinen rantabulevardi ja sen tunnettu Charleston-rakennus.

Riviera dei Ciclopi, eli kirjaimellisesti ”Kykloopin Riviera”, ulottuu Cataniasta Acirealeen. Kyseessä oleva rannikon osa on Etnan laavan luoma, ja saanut nimensä meressä olevista suurista mustista kivistä, jotka muistuttavat Odysseuksen ja Kykloopin kohtaamisesta.

Fontane Bianche on noin 15 kilometrin etäisyydellä Syrakusasta. Rannalla sinua odottavat pehmeä, valkea hiekka, kirkas meri ja loistavat vesiurheilumahdollisuudet.

Spiaggia Bianca on Liparisaarten rantojen kauneimpia ja suosituimpia. Nimensä ”Valkoinen ranta” se on saanut merenpohjan sedimenttien mukaan, itse rannan hiekka on pehmeää, ja vesi ihanan lämpöistä.

Porto di Ponente on Vulcano-saaren uniikki mustahiekkainen ranta. Sen vesi on lämmintä, mutta hiekka saattaa värinsä vuoksi polttaa jalkojen alla.


Kommentit

Rannat — 3 kommenttia

  1. Itse olen ollut Sisiliassa kahdesti, ekalla kertaa nautin vain Taorminan rannoista,mutta toisella kertaa osasin vuokrata auton ja pääsin toden teolla tekemään tuttavuutta saaren rantojen kanssa. Parhaat rannat todellakin löytyy Sisilian etelä- ja itäpuolelta, sekä upeilta Liparisaarilta. Itse ihastuin siihen, että tarjolla oli muutakin kuin vain valkeaa ja pehmeää hiekkaa, suomalaisille eksoottista oli etenkin Vulcanon Porto di Ponenten musta hiekka, jollaista olen tavannut vain Santorinilla.

  2. Sisiliassa on parasta vuokrata auto, jos haluaa toden teolla päästä nauttimaan sen parhaista rannoista. Vaikka hiekkarannat ovatkin lähinnä saaren etelä- ja itäpuoliskolla, löytyy muualta upeita kalliorantoja. Niillä ei ole tungosta, joten voit nauttia luonnonrauhasta ja omasta seurastasi. Ihaninta on kierrellä Sisilian rannikkoa ja yksinkertaisesti pysähtyä jokaiselle rannalle, joka tekee vaikutuksen. Kauneushan on makuasia. Samalla tulevat koko saaren päänähtävyydet tutuiksi, ja voit poiketa päivälliselle jonnekin matkasi varrelle osuvaan herttaiseen pikkukylään.

  3. Minä petyin aika lailla Cefalun kaupungin rantoihin. Monet niistä oli maksullisia ja jollei paikalla ollut jo aamuvarhaisella, sai itselleen etsiä pyyhkeen paikkaa. Koska porukkaa oli kuin muurahaisia ja meteliä riitti, tuntui aika uskomattomalta joutua vielä maksamaan kyseisestä ”nautinnosta”. Tämä oli ensimmäinen lomani Sisiliassa, joten en tiedä, onko asiat samoin muissakin saaren kohteissa. Kreikan saarilla en kuitenkaan muista koskaan joutuneeni maksamaan siellä makailusta ja ruskettumisesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>