About

Sisilia-tietoa pähkinänkuoressa

Sisilia.net on tarkoitettu niin herättämään mielenkiintosi Välimeren suurinta saarta kohtaan että tarjoamaan lyhyen kuvauksen ihmeellisen Sisilian saloista. Sivusto sopii niin perustiedoksi niille, jotka suunnittelevat ensimmäistä matkaansa sielukkaalle saarelle kuin siellä jo aiemmin vieraille. Sisältö on valittu suomalaisten lomailijoiden mielenkiintojen ja suosituimpien vierailukohteiden mukaan, ja sivusto on kirjoitettu nimenomaan Pohjolan periltä saapuvien tarpeita varten.

Monet yhdistävät kauniin Sisilian pelkästään mafiaan, eivätkä siksi uskalla lomailla saarella, mutta itse asiassa Sisilia on äärettömän monipuolinen lomakohde, jonne voit matkustaa yhtä turvallisin mielin kuin mihin tahansa Euroopan kohteeseen. Saarella pääset nauttimaan niin aurinkoisesta rantalomasta, kapuamaan maailman aktiivisimpiin tulivuoriin lukeutuvan Etnan rinteille, ihailemaan antiikin kreikkalaisia temppeleitä, normannien palatseja, roomalaisten teattereita tai hiukset pystyyn nostattavia katakombeja, Kummisetä-elokuvien kuvauspaikkoja kuin jylhiä vuoria ja vehreän viljavia laaksoja. Lisäksi Sisilian kaupungit tarjoavat modernia elämänmenoa, ihastuttavia kahviloita, herkullisella menullaan ylpeileviä ravintoloita ja viimeisintä muotia tarjoavia ostospaikkoja. Milloin olet yhden loman aikana voinut kokea kaiken yllä mainitun?

Suomalaisten lomakohteina Sisiliassa ovat lähinnä Cefalu, Letojanni, Naxos, Syrakusa, Taormina, sekä pääkaupunki Palermo, joten keskitymme toistaiseksi niihin. Tulemme rikastuttamaan sivustoa ajan mittaan kohteiden tarkemmilla kuvauksilla.

Koska sivustoa laajennetaan pikku hiljaa, toivomme lukijoiden palautetta. Kommenttisi voivat koskea niin omia kokemuksiasi kuin sivuston tietoja ja otamme mielellämme ehdotuksia vastaan lukijoitamme kiinnostavista Sisilia-aiheista.

Toivomme sisilia.net-sivuston herättävän sinussa halun matkustaa kerrassaan upealle Sisilian saarelle ja tarjoavan sinulle matkasi suunnittelussa kaipaamiasi tietoja. Se ei korvaa paksua matkaopasta mutta kertoo lyhyesti, mitä saarella on odotettavissa, mihin siellä ehdottomasti kannattaa tutustua ja millainen kukin suomalaisten matkanjärjestäjien lomakohde oikeastaan on.