Yleistä

Sisilia on upea matkakohde koko perheelle. Tämä suurin Välimeren saari tarjoaa monipuolista tekemistä ja nähtävää niin aikuisille kuin lapsillekin. Saarella vallitsee lämmin ilmasto ympäri vuoden, mikä tekee siitä loistavan kohteen lomailla lasten kanssa. Sisilialaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan ja lapsirakkaudestaan, joten perheet tuntevat olonsa tervetulleeksi saarella.

Matkan suunnittelu

Ennen matkaa kannattaa tutustua Sisilian nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin, joita lapset voisivat pitää kiinnostavina. Saarella on lukuisia historiallisia kaupunkeja, kuten Palermo ja Catania, joissa voi tutustua arkkitehtuuriin ja kulttuuriin. Lisäksi saarella on upeita rantoja ja vesipuistoja, jotka tarjoavat hauskaa tekemistä koko perheelle. Kannattaa myös selvittää, onko saarella järjestettävänä erilaisia tapahtumia tai festivaaleja, jotka voisivat kiinnostaa lapsia.

Mitä mukaan?

Matkalle kannattaa pakata mukaan lapsille sopivia vaatteita ja kenkiä, jotka ovat mukavia käyttää pitkillä päiväretkillä. Aurinkovoide ja hattu ovat myös tärkeitä suojautumista varten, sillä Sisilian aurinko voi olla voimakas. Kannattaa myös varautua hyttysiin ja muihin hyönteisiin, ja ottaa mukaan hyttyskarkotetta sekä kutisevien puremien hoitoon tarvittavia tuotteita. Lisäksi lasten lempilelut ja pelit voivat helpottaa heidän viihtymistään pitkillä matkoilla tai odotustilanteissa.

Hotellin valinta

Kun matkustaa lasten kanssa, kannattaa valita hotelli, joka tarjoaa mukavuutta ja palveluita lapsille. Useat hotellit Sisiliassa ovat perheystävällisiä ja tarjoavat erilaisia aktiviteetteja lapsille, kuten lastenallas, leikkipaikka tai lastenkerho. Lisäksi hotellin sijainti voi olla tärkeä tekijä, sillä lähellä olevat nähtävyydet ja palvelut helpottavat perheen arkea. Kannattaa tutustua hotellien arvosteluihin ja valita sellainen, joka vastaa perheen tarpeita ja toiveita.


Liikkuminen lasten kanssa

Sisiliassa liikkuminen lasten kanssa on suhteellisen helppoa ja mukavaa. Saarelta löytyy hyvin toimivia ja luotettavia julkisen liikenteen palveluita, kuten junia ja busseja, jotka helpottavat liikkumista paikasta toiseen. Lisäksi voit myös vuokrata auton, jolloin sinulla on täysi vapaus liikkua omaan tahtiisi ja pysähtyä halutessasi esimerkiksi kauniiden maisemien äärelle. Muista kuitenkin tarkistaa, että autossa on asianmukaiset turvavyöt ja lastenistuimet. Yleisesti ottaen Sisilian teiden kunto on hyvä, mutta kannattaa olla tarkkana varsinkin kapeilla ja mutkaisilla vuoristoteillä.

Ruoka ja juoma

Sisilia on tunnettu herkullisesta ruoastaan, ja myös lapset tulevat varmasti nauttimaan paikallisista makuelämyksistä. Sisilialainen keittiö tarjoaa laajan valikoiman maukkaita pastaruokia, pizzoja, mereneläviä sekä herkullisia jälkiruokia, kuten cannoloja ja granitoa. Monissa ravintoloissa on tarjolla myös lasten ruokalistoja, joilta löytyy tutumpia vaihtoehtoja kuten pastaa ja pizzapaloja. Muista myös maistaa paikallisia hedelmiä ja vihanneksia, jotka ovat täynnä makua ja terveellisiä ravintoaineita.

Ravintolat

Sisilialla on valtava määrä erilaisia ravintoloita, joista voi löytää sopivan vaihtoehdon koko perheelle. Monissa ravintoloissa on kiinnitetty erityistä huomiota lasten tarpeisiin ja tarjolla on esimerkiksi leikkipaikkoja tai lastenmenuja. Suurimmissa kaupungeissa, kuten Palermossa ja Cataniassa, on myös kansainvälisiä ravintoloita, jos haluat tarjota lapsille tutumpaa ruokaa. Sisilialaisissa ravintoloissa kannattaa myös kokeilla paikallisia erikoisuuksia, kuten arancineja, frittataa ja caponataa. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että monet ravintolat noudattavat myöhäisiä aikatauluja, joten ruokailemaan kannattaa lähteä vasta myöhemmällä.

Rannalle

Sisilian upeat rannat tarjoavat loistavia mahdollisuuksia lapsille nauttia merestä ja auringosta. Monet rannat ovat hienohiekkaisia ja matalaveteisiä, mikä tekee niistä turvallisia lapsille. Esimerkiksi Cefalùn ranta pohjoisessa Sisiliassa on suosittu perheiden keskuudessa. Siellä on hyvät palvelut, kuten aurinkotuolit ja -varjot sekä ranta-aktiviteetteja, kuten vesipyöriä ja polkuveneitä. Toiset suositut rannat lapsiperheille ovat Mondello Palermossa ja Giardini Naxos Taorminassa, joissa on myös monia mukavia ravintoloita rannan läheisyydessä.

Nähtävyydet lapsille

Sisiliassa on paljon nähtävää ja koettavaa lapsille. Monet historialliset kohteet kuten Segestan temppeli ja Villa Romana del Casalen kauniit mosaiikit viehättävät myös pieniä matkailijoita. Palermon eläintarha on ihanteellinen paikka viettää päivä perheen kanssa. Siellä on laaja valikoima eläimiä, kuten tiikereitä, leijonia ja apinoita. Suositeltavia ovat myös puppentheater eli nukketeatteri esitykset, joita voi nähdä eri puolilla saarta. Nämä perinteiset esitykset vievät katsojansa mielikuvituksellisiin tarinoihin ja houkuttelevat laajaa yleisöä kaiken ikäisille.

Aktiviteetit lapsille

Lisäksi Sisilia tarjoaa monia jännittäviä aktiviteetteja lapsille. Monilla rannoilla on vesipuistoja, joissa on vesiliukuja ja muita hauskoja vesileikkeihin tarkoitettuja laitteita. Kallioseinäkiipeily ja maaston pyöräily sopivat hieman vanhemmille lapsille, jotka etsivät adrenaliinipiikkejä. Maatilavierailut voivat myös olla mielenkiintoisia aktiviteetteja lapsille, joissa he voivat oppia eläimistä ja viljelykasveista. Esimerkiksi Giardini Naxosissa on lapsille tarkoitettu lastenfarmi, jossa voi ruokkia lampaita ja vuohia.

Kaiken kaikkiaan Sisilia on erinomainen matkakohde perheille, joissa on lapsia. Rannat, nähtävyydet ja aktiviteetit varmistavat, että pienimmätkin matkailijat viihtyvät ja löytävät tekemistä loman aikana. Saaren rikas historia ja kulttuuri tarjoavat myös mahdollisuuksia oppimiseen ja elämysten saamiseen.


Kommentit

Lasten kanssa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>