Historiallinen Ortygia

Sisilian matkakohteista yksi ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka on Siracusa, erityisesti sen historiallinen osa, Ortygian saari. Ortygia sijaitsee itärannikolla noin 70 kilometrin päässä Sisilian pääkaupungista Palermosta. Tämä pieni saarikaupunki on täynnä historiaa ja kaunista arkkitehtuuria.

Ortygia on Siracusan vanhin osa ja sieltä löytyy useita antiikin aikaisia nähtävyyksiä. Kaupungin keskusta on Vie dei Cordari, joka on kapea ja mutkikas katu, täynnä historiallisia rakennuksia ja viehättäviä putiikkeja. Ortygian monien aukioiden välissä voi vierailla myös katedraalissa, joka on rakennettu entiselle temppelialueelle. Katedraalin sisällä voi ihailla kauniita taideteoksia ja alttarin kristallimaisia mosaiikkeja.

Ortygia tarjoaa myös upeat näkymät merelle ja kauniita rantabulevardeja, joilla voi kävellä auringonlaskun aikaan. Myös Ortygian satama ja sen ympärillä olevat ravintolat ja kahvilat ovat ehdottomasti käymisen arvoisia.

Antiikin rauniot

Siracusa on kuuluisa myös antiikin aikaisista raunioistaan, erityisesti antiikin kreikkalaisesta teatterista. Teatteri sijaitsee lähellä Ortygian saarta ja on yksi Siracusan suosituimmista nähtävyyksistä. Teatteri on peräisin 5. vuosisadalta eKr. ja se oli alun perin tarkoitettu näyttämölle antiikin tragedioita ja komediaa.

Antiikin teatterin lisäksi Siracusasta löytyy myös muita antiikin aikaisia raunioita, kuten Dionysiuksen korvake -majakka ja Apollon temppeli. Nämä rauniot ovat hyvä esimerkki siitä, miten muinainen Siracusa oli yksi antiikin tärkeimmistä kaupungeista.

Arkeologinen puisto

Arkeologinen puisto on yksi Siracusan merkittävimmistä nähtävyyksistä. Puistosta löytyvät antiikin aikaiset rauniot, kuten Rooman amfiteatteri, joka on yksi Sisilian suurimmista. Rooman amfiteatteri rakennettiin 2. vuosisadalta eKr. ja se pystyi vetämään jopa 15 000 katsojaa.

Puistossa voi myös vierailla Dionysiuksen korvakkeen raunioilla ja nähdä sen upeat näkymät. Korvakkeessa oli aikoinaan suuri maanalainen kalkkikivikäytävä, joka oli upotettu meriveteen, ja sen uskotaan toimineen aallonmurtajana.

Arkeologinen puisto tarjoaa vierailijoilleen mahdollisuuden tutustua antiikin kreikkalaisen ja roomalaisen Siracusan historiaan ja kulttuuriin. Puistossa voi vaellella raunioiden joukossa, ihailla upeita näköaloja ja kokea menneiden aikojen tunnelmaa.

Siracusa ja sen ihastuttavat nähtävyydet tarjoavat unohtumattoman matkakokemuksen Sisiliassa. Historiallinen Ortygian saari, antiikin rauniot ja arkeologinen puisto ovat kaikki paikkoja, joita ei kannata missata vieraillessa Siracusassa. Näiden nähtävyyksien kautta pääsee aistimaan Siracusan rikasta historiaa ja kauneutta.

Duomo di Siracusa

Siracusa on Sisilian kaupunki, joka tunnetaan upeasta historiastaan ja kulttuuriperinnöstään. Yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä on Duomo di Siracusa, joka sijaitsee Ortygian saarella. Tämä upea katedraali on rakennettu antiikin aikaisen temppelin päälle ja se on omistettu Neitsyt Marialle. Katedraali on suosittu matkailukohde, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaa.

Duomo di Siracusa on vaikuttava arkkitehtoninen mestariteos, jossa yhdistyvät sekä goottilaiset että barokkityyliset elementit. Sen julkisivua koristavat upeat pylväät ja käytävät sekä kaunis havajalaismainen koristelu. Sisällä katedraalissa vieraat voivat ihailla upeita freskomaalauksia, koristeellisia kattoja ja alttarin veistoksia.

Katedraalissa on myös arvokas renessanssiaikainen maalaus ”Madonna delle Lacrime”, joka tunnetaan myös nimellä ”Itkevä Madonna”. Tämä maalauksen sanotaan ihmettelevän, ja sitä pidetään pyhänä esineenä. Duomo di Siracusa on paikka, jossa voi tuntea historian henkäyksen ja ihailla kaunista taidetta.

Auringonlaskun tarkkailu

Siracusa tarjoaa upeat näkymät merelle ja monia paikkoja, joista voi ihailla auringonlaskua. Ortygian saarelta löytyy useita ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat upeat näkymät merelle ja auringonlaskulle. Istuessaan mukavasti terassilla ja nauttiessaan herkullista ruokaa tai juomaa, vierailijat voivat todistaa upeita väriloistoja, kun aurinko laskee horisontin taakse.

Toinen suosittu paikka auringonlaskun tarkkailuun on Akradinate alueella sijaitseva merenrantapromenadi. Tältä promenadilta avautuu upeat näkymät merelle ja kaupungin muurien yli. Monet asukkaat ja vierailijat kokoontuvat tänne joka ilta ihailemaan kaunista auringonlaskua ja nauttimaan merituulen tuoksusta.

Siracusassa on myös useita rantoja, joilta voi ihailla auringonlaskua. Esimerkiksi Fontane Bianche on hiekkaranta, joka tunnetaan valkoisista kallioistaan ja kristallinkirkkaasta vedestään. Täältä voi nauttia upeasta auringonlaskusta meren rannalla, samalla kun kuuntelee aaltojen liplatuksen ääntä.

Santa Lucia al Sepolon kirkko

Santa Lucia al Sepolon kirkko on yksi Siracusan merkittävimmistä kirkoista. Se sijaitsee Ortygian saarella ja on omistettu Saint Lucialle, joka on Siracusassa erityisen palvottu pyhimys. Tämä kaunis barokkityylinen kirkko on rakennettu antiikin aikaisen temppelin raunioille.

Kirkon suurin nähtävyys on Saint Lucian hautapaikka. Hänen jäännöksensä säilytetään lasikopassa, joka on sijoitettu alttarin taakse. Joka vuosi joulukuussa Siracusan asukkaat juhlistavat juhlaa, joka on omistettu Saint Lucialle. Tänä päivänä hänen pyhimystään kuljetetaan juhlalliseen kulkueeseen kaupungin kaduilla.

Kirkossa on myös upeita maalauksia ja koristeellista sisustusta. Sen sisätiloissa on ainutlaatuisia freskomaalauksia ja veistoksia, jotka kuvastavat barokkityyliä. Santa Lucia al Sepolon kirkko on tärkeä kulttuurikohde ja pyhiinvaelluskohde, joka vetää puoleensa monia vierailijoita.

Siracusan matkailijat voivat tutustua näihin upeisiin nähtävyyksiin ja nauttia kaupungin kauneudesta ja kulttuurista. Siracusa on täynnä historiaa, taidetta ja upeita maisemia, jotka tekevät vierailusta unohtumattoman kokemuksen.

Fonte Aretusa -lähde

Sisilian matkalla kannattaa ehdottomasti vierailla Siracusassa, sillä tämä kaupunki tarjoaa upeita nähtävyyksiä ja historiaa. Yksi kaupungin ikonisimmista nähtävyyksistä on Fonte Aretusa -lähde. Tämä kaunis lähde sijaitsee Ortygian saarella, joka on Siracusassa sijaitsevan vanhan kaupunginosa.

Lähde on nimetty kreikkalaisen mytologian mukaan nimellä Aretusa, joka oli jumalatar Artemiin seuralainen. Tarinan mukaan nymfi Aretusa joutui karhun tavoittamaksi ja pakeni Apollon avulla tänne, missä hän muuttui lähdevedeksi. Legendan lisäksi Aretusan lähde on historiallisesti merkittävä paikka, sillä se on yksi Sisilian suurimmista makeanveden lähteistä.

Fonte Aretusan ympärillä on kaunis puisto, jossa voi nauttia kävelystä ja maisemista. Altaassa uiskentelee suloisia simpukoita, jotka ovat lähdeveden asukkaita. Lähteen ympärille on myös rakennettu pieniä siltoja, joiden yli voi kävellä ja ihailla lähdevettä lähempää.

Siracusan linnake

Siracusassa voi tutustua myös kaupungin historiaan ja linnoituksiin. Yksi merkittävimmistä linnoituksista on Siracusan linnake, joka sijaitsee Ortygian saarella. Tämä linnoitus on rakennettu kreikkalaiselle akropolisille, joka oli kaupungin puolustuskeskus antiikin aikoina.

Linnake on hyvin säilynyt ja siellä voi ihailla linnoituksen muureja, torneja ja näköalapaikkoja. Linnoituksessa on myös museo, jossa voi tutustua Siracusan historiaan ja löytöihin, jotka on tehty kaupungin alueelta. Linnakkeesta aukeaa upea näköala merelle ja ympäröivälle kaupungille.

Linnake on myös näyttämönä erilaisille tapahtumille ja konserteille. Kesäaikaan alueella järjestetään ulkoilmakonsertteja ja teatteriesityksiä, jotka houkuttelevat paikalle niin paikallisia kuin matkailijoita. Kuvittele istuvasi linnoituksen muurilla auringonlaskun aikaan ja nauttivasi musiikista tai teatteriesityksestä, samalla kun ihailet upeita maisemia.

Kreikkalaisen teatterin näytökset

Siracusassa voi myös kokea unohtumattomia hetkiä kreikkalaisen teatterin parissa. Kaupungin vanhassa kaupunginosassa sijaitsee historiallinen kreikkalainen teatteri, joka on yksi Euroopan suurimmista antiikin ajan teattereista.

Teatteri on peräisin 5. vuosisadalta eKr. ja siellä on järjestetty esityksiä jo antiikin ajoista lähtien. Tämä teatteri oli yksi suurimmista ja tärkeimmistä teattereista kreikkalaisen teatterin aikakaudella, ja sen kauneus ja arkkitehtuuri ovat vaikuttavia.

Nykyään teatterissa järjestetään edelleen esityksiä ja festivaaleja, jotka houkuttelevat niin paikallisia kuin ulkomaisiakin teatterinystäviä. Kesällä teatterissa järjestettävät näytökset tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea antiikin ajan teatterin tunnelmaa ja nauttia esityksistä upeassa ympäristössä.

Siracusasta löytyy siis paljon nähtävää ja koettavaa matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita historiasta ja kulttuurista. Fonte Aretusa -lähde, Siracusan linnake sekä kreikkalaisen teatterin näytökset tarjoavat unohtumattomia elämyksiä ja mahdollisuuden sukeltaa Sisilian rikkaaseen menneisyyteen.


Kommentit

Siracusa — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>