Majoitus

Sisiliassa lomaileva voi valita majoituskohteekseen perinteisten hotellien ja hostellien lisäksi aamiaista tarjoavat B&B-paikat, maatilat, huoneistot ja villat. Kannattaa esimerkiksi tarkistaa B&B-, sekä huoneistomajoituksen hintataso, ennen kuin ennättää varata hotellin.

Hotellit                                                                                                               Hotellimajoitusta on tarjolla kaikissa turistien suosimissa kohteissa, ja pienemmilläkin kaupungeilla on tyypillisesti jokin hotelli. Sisiliassa on yli 1 000 hotellia. Valittavinasi ovat niin edulliset kuin 5-tähden luksushotellit, ja hintatarjonta on sen mukaista. Edullisimmillaan voit saada huoneen noin 20 eurolla/ yö, mutta muista, että silloin voit joutua jakamaan kylpyhuoneen muiden kanssa ja olla ilman ilmastointia.

Hostellit                                                                                                                Hostellit ovat pienellä matkabudjetilla matkaavan reppureissaajan sopivin vaihtoehto. Niitä on tarjolla lähinnä suuremmissa kaupungeissa, Palermossa, Syrakusassa, Cataniassa, Taorminassa jne. Halvimmissa yövyt jopa 10 eurolla/yö (Agora Hostel, Catania). Huomaa, että monissa hostelleissa ei välttämättä ole ilmastointia, vain kattotuulettimet.

Bed & Breakfast                                                                                                Aamiaisen ja huoneen sisältävä B&B tarjoaa edullisen yöpymistavan. Sopivia vaihtoehtoja voit etsiä esimerkiksi Lonely Planetin sivustolta. Vaateistasi riippuen hinnat alkavat noin 20 eurosta/ yö (B&B Dolce Vita, Cefalussa) ja yltävät reilusti yli 100 euroon yöltä. Useimmilla on maukkaan ja täyttävän aamiaisen lisäksi tarjota vierailleen ilmastointi, ilmainen Wi-Fi jne. B&B-vaihtoehtoja on tarjolla yllättävän runsaasti, joten se on suositeltava vaihtoehto hotellille.

Maatilat                                                                                                                      Voit myös elää Sisiliassa paikallisten maanomistajien tapaan. Eri puolella saarta sinua odottavat viehättävät maatalot, joista useilla on nykyään myös oma uima-allas vieraitten viihtymisen takeena, toisilla jopa tenniskenttä. Hinnat alkavat noin 35 eurosta/yö tai viikkomajoitus noin 250 eurosta. Ihanteellinen valinta, jos kaipaat rauhallista hemmottelulomaa vehreän luonnon keskellä. Etenkin Messinan, Palermon ja Syrakusan ympäristössä tarjontaa on runsaasti.

Huoneistot ja villat                                                                                                Perheen kannattaa miettiä kalustetun huoneiston tai villan vuokraamista lomansa ajaksi. Tarjontaa on suosituimmilla turistialueilla kiitettävästi, ja hintahaitari alkaa noin 35 eurosta/yö. Huoneistoilla on oma keittiö/minikeittiö, ja perinteiset kodin mukavuudet, joten voit huolehtia kokkaamisesta itse. Villoilla saattaa olla oma uima-allas, puutarha ja muita ylellisyyksiä.

 


Kommentit

Majoitus — 6 kommenttia

  1. Itse olen majoittunut tuossa mainitussa B&B Dolce Vitassa viime syksynä, ja mielestäni se osoittautui loistavaksi valinnaksi. Yöpymiselle ei tullut paljoa hintaa, ja näkymä terassilta oli ihana. Huoneet on todella viehättäviä ja siistejä. Lähes alapuolella on ravintoloita, joista kantautuu jonkin verran illalla melua, ei kuitenkaan enää myöhään yöllä. Ainoa miinuspuoli oli hostellin tarjoilema laiha aamiainen, lähinnä siihen kuuluu vaan kahvi ja croissant, eikä nekään omissa tiloissa.

  2. Majoitusta valitessa kannattaa pitää mielessä se, ettei kaupunkialueella ole helppoa kesäaikaan saada nukuttua. Italialaiset on välimerelliseen tapaan meluisaa ja yön lävitse riemuitsevaa kansaa, joten hotelli tms. on parasta varata jostain syrjäkaduilta, tai mielellään muusta asutuksesta hieman erillään. Mahdolliset rakennustyöt lähistöllä on toinen ongelmakohta, koska työmaat alkaa porata ja hakata jo aamuvarhaisella… Kiinnittäkää siis huomiota hotellien tiedoissa sellaisiin kohtiin kuin matka rannalle, matka keskustaan, matka kauppaan jne. Ne kertovat omaa kieltään sijainnista, jollei valokuvat ole asiassa avuksi.

  3. Osaako kukaan kertoa, tunnetaanko Sisiliassa ns. sohvamajoitusta? En ole ainakaan muissa Etelä-Euroopan maissa tätä vaihtoehtoa tavannut, vaikka olisi mielenkiintoista majoittua ihan tavallisen perheen kodissa, ilman omaa kylppäriä jne.

  4. Tietääkseni Sisiliassakaan ei kyselemääsi sohvamajoitusta voi harrastaa, eli on varattava joko oma huone tai sitten jaettava se muiden kanssa esim. hostellissa. Vaikka sisilialaiset, ja eteläeurooppalaiset, yleisesti ottaen ovat todellä sydämellisiä ja toivottavat vieraat kotiinsakin tervetulleeksi, eivät he kuitenkaan ole valmiita majoittamaan ihan ketä tahansa omalle sohvalleen…

  5. Kuulin juuri Sisiliasta palanneelta ystävältäni, että hänen hotellihuoneessaan käyskenteli torakoita, vaikka paikan piti olla kolmen tähden hotelli! Onko muilla Sisiliassa käyneillä samanlaisia kokemuksia, vai oliko tämä vaan yksittäistapaus?

  6. Haussa villa tai vastaava Sisiliassa ensi syyskuun alkupuolelle. Osaisiko kukaan antaa vinkkejä hyvätasoisista paikoista suhteellisen lähellä merta, mieluiten siis ihan merinäköalalla? Auton vuokraan, joten esimerkiksi kaupungin keskustan läheisyys ei ole tarpeellista, voi sijaita kaukana muusta asutuksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *