Majoitus

Sisiliassa lomaileva voi valita majoituskohteekseen perinteisten hotellien ja hostellien lisäksi aamiaista tarjoavat B&B-paikat, maatilat, huoneistot ja villat. Kannattaa esimerkiksi tarkistaa B&B-, sekä huoneistomajoituksen hintataso, ennen kuin ennättää varata hotellin.

Hotellit                                                                                                               Hotellimajoitusta on tarjolla kaikissa turistien suosimissa kohteissa, ja pienemmilläkin kaupungeilla on tyypillisesti jokin hotelli. Sisiliassa on yli 1 000 hotellia. Valittavinasi ovat niin edulliset kuin 5-tähden luksushotellit, ja hintatarjonta on sen mukaista. Edullisimmillaan voit saada huoneen noin 20 eurolla/ yö, mutta muista, että silloin voit joutua jakamaan kylpyhuoneen muiden kanssa ja olla ilman ilmastointia.

Hostellit                                                                                                                Hostellit ovat pienellä matkabudjetilla matkaavan reppureissaajan sopivin vaihtoehto. Niitä on tarjolla lähinnä suuremmissa kaupungeissa, Palermossa, Syrakusassa, Cataniassa, Taorminassa jne. Halvimmissa yövyt jopa 10 eurolla/yö (Agora Hostel, Catania). Huomaa, että monissa hostelleissa ei välttämättä ole ilmastointia, vain kattotuulettimet.

Bed & Breakfast                                                                                                Aamiaisen ja huoneen sisältävä B&B tarjoaa edullisen yöpymistavan. Sopivia vaihtoehtoja voit etsiä esimerkiksi Lonely Planetin sivustolta. Vaateistasi riippuen hinnat alkavat noin 20 eurosta/ yö (B&B Dolce Vita, Cefalussa) ja yltävät reilusti yli 100 euroon yöltä. Useimmilla on maukkaan ja täyttävän aamiaisen lisäksi tarjota vierailleen ilmastointi, ilmainen Wi-Fi jne. B&B-vaihtoehtoja on tarjolla yllättävän runsaasti, joten se on suositeltava vaihtoehto hotellille.

Maatilat                                                                                                                      Voit myös elää Sisiliassa paikallisten maanomistajien tapaan. Eri puolella saarta sinua odottavat viehättävät maatalot, joista useilla on nykyään myös oma uima-allas vieraitten viihtymisen takeena, toisilla jopa tenniskenttä. Hinnat alkavat noin 35 eurosta/yö tai viikkomajoitus noin 250 eurosta. Ihanteellinen valinta, jos kaipaat rauhallista hemmottelulomaa vehreän luonnon keskellä. Etenkin Messinan, Palermon ja Syrakusan ympäristössä tarjontaa on runsaasti.

Huoneistot ja villat                                                                                                Perheen kannattaa miettiä kalustetun huoneiston tai villan vuokraamista lomansa ajaksi. Tarjontaa on suosituimmilla turistialueilla kiitettävästi, ja hintahaitari alkaa noin 35 eurosta/yö. Huoneistoilla on oma keittiö/minikeittiö, ja perinteiset kodin mukavuudet, joten voit huolehtia kokkaamisesta itse. Villoilla saattaa olla oma uima-allas, puutarha ja muita ylellisyyksiä.