Matkat

Näin pääset nauttimaan Sisilian tunnelmasta

Suomesta ei valitettavasti järjestetä suoria reittilentoja salaperäiseen Sisiliaan mutta toki innokkaat matkaajat pääsevät saarelle monella muullakin tapaa. Voit valita niin kotimaisen matkanjärjestäjän valmismatkan tai sen tarjoamat pelkät lennot kuin jonkin lentoyhtiön lennot välilaskulla. Sisiliassa sijaitsee kaksi lentokenttää, joista Catania palvelee parhaiten saaren itäpuolelle aikovia ja Palermo taas saaren länsiosaan mieliviä.

Matkanjärjestäjistä Aurinkomatkat (viikon matka lentoineen alk. 625 €), Finnmatkat (viikon matkan saat alk. 325 €), Tjäreborg (viikko alkaen 592 €) ja Kaleva Travel toteuttavat valmismatkoja sielukkaalle saarelle. Kalevaa lukuun ottamatta kakkien kohdevalikoimaan kuuluvat Taormina, Naxos ja Cefalu, ja Finnmatkoilla niiden lisäksi myös Syrakusa, ja Letojanni. Kaleva myy matkoja vain Palermoon.

Matkanjärjestäjien pelkät lennot ovat tarjolla ainakin Finnmatkoilla ja Aurinkomatkoilla. Finnmatkojen kautta voit liidellä viehättävän Sisilian helmoihin ja takaisin 4 tuntia kestävällä suoralla lennolla toukokuun lopulta lokakuun puoliväliin hintaan 295 – 390 €. Aurinkomatkat puolestaan tarjoaa eri yhtiöiden reittilentoja sivustonsa kautta, eli joudut lentämään välilaskun kera.

Reittilentojen osalla sinua palvelevat ainakin Finnair, Norwegian, Air Berlin, Lufthansa ja KLM. Niistä edullisimman lennon tarjoavat halpalennoistaan tunnetut Air Berlin ja Norwegian, joista ensimmäisen siivillä pääset Sisiliaan 270 €:sta ja jälkimäisen 319 €:sta alkaen. Koska lennot ovat ainakin yhden välilaskun sisältäviä, joudut luonnollisesti varaamaan matkaan aikaa 6 – 26 tuntia, valitsemistasi lennoista riippuen.

Sisiliassa sinua palvelee suhteellisen kattava ja edullinen julkinen liikenneverkosto. Junalla pääsee lähes kaikkiin suurimpiin kaupunkeihin, ja bussit yhdistävät pienemmätkin kaupungit ja kylät toisiinsa.

Vaihtoehtona on vuokrata auto, jolla pääset taittamaan saaren lyhyehköt välimatkat loistavasti ja nopeasti. Muista kuitenkin auton rattiin istahtaessasi, että Etelä-Euroopan ajokulttuuri on suomalaiseen verrattuna yhtä erilainen kuin sen ilmastokin… eli vaikka säännöt ovat kyllä samat, niiden noudattaminen ei ole taattua. Esimerkiksi paikoitus jalkakäytäville, tööttääminen tervehdysmielessä, ja stop-merkin takaa eteesi puikkaaminen eivät suinkaan ole poikkeustapauksia.


Kommentit

Matkat — 3 kommenttia

  1. Kiva, että yhdellä sivulla kerrotaan Sisilian-matkoja järjestävät suomalaiset matkatoimistot ja jopa jokaisen kohteet erikseen. Itse harrastan ulkomaanmatkailua lähinnä syys – ja talvikuukausina, kesällä reissaan kotimaan suloja katselemassa,joten heräsi kysymys, kuinka pitkään noihin kohteisiin pääsee Suomesta pakettimatkalla?

  2. Helpoin tapa on matkustaa johonkin Italian kaupunkiin, esim. Bergamoon tai Roomaan ja sieltä jatkaa Ryanairilla. Olen itse menossa maaliskuussa 2015 Palermoon, Hki-Rooma-Hki 206 euroa ja Rooma-Palermo-Rooma 40 euroa. Viimeksi lokakuussa Tampereelta Bergamon kautta Cataniaan. Ilma lokakuussa oli jopa helteinen, oikein mukavat 25 astetta.

  3. Vielä kommenttina, Sisiliassa on kolme lentokenttää, myös Trapanissa, jonne Ryanair lentää. Majoituksen saa halvalla netin kautta kuten yllä on kerrottu. Se italialainen aamiainen on todellakin kahvi ja cornetto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *