Autonvuokraus

Autolla tutustut Sisilian saloihin omalla rytmilläsi

Vaikka Sisiliassa pääset junalla ja bussilla useimpiin kaupunkeihin ja suurimpiin kyliin, pääset parhaiten kulkemaan aivan omien oikkujesi ja aikataulusi mukaan vuokraamalla allesi auton. Saarella toimii useita suuria, kansainvälisiä autovuokraamoita, joiden puoleen voit kääntyä ja hoitaa menopelin vuokraamisen netin välityksellä jo ennen kauniille saarelle saapumistasi. Voit vaikkapa valita auton odottamaan itseäsi jo lentokentällä. Lisäksi voit hoitaa vuokrauksen netissä toimivien vuokrausportaalien kautta, jotka näyttävät samalla sivulla kaikkien vuokraamojen hinnat. Niitä edustaa mm. wheelsabroad.com ja rentalcars.com. Toisaalta saarella on paikallisia vuokraamoita, joiden hinnat ovat usein alhaisemmat, ja joista voit hoitaa vuokrauksen paikan päällä. Osa niistä toimii yhteistyössä matkatoimistojen kanssa, osalla on omat kotisivunsa.

Tuttuja autovuokraamoja edustavat Sisiliassa Sixt, Avis, easyCar, Dollar, Europcar, autoeuropa, Alamo, Holidaycars ja Locauto. Niiden lisäksi suurella saarella toimii lukemattomia paikallisia pienempiä vuokraamoita, joiden kanssa myös kotimaiset matkanjärjestäjät toimivat. Esimerkiksi Finnmatkat välittää autoja Sicily by Carin kautta. 3-päivän vuokrahinnaksi em. matkatoimisto ilmoittaa edullisimmillaan 136 euroa.

Vuokra-autojen hinnat alkavat kesäsesongin ollessa kuumimmillaan 40 eurosta, jolla saat esimerkiksi portaalin ja sillä mainostavan italycarrent.comin kautta käyttöösi vuorokaudeksi Fiat 500 tai Panda Plussan, tai Kia Picanton. Hinnat ovat tuntuvasti alhaisemmat kesä-elokuun ulkopuolella, eli samaiset autot irtoavat noin 29 eurolla. Hinnoissa on suuria eroja vuokraamojen välillä, joten hintavertailu kannattaa. Hinnat myös tarjoavat erilaatuista vakuutusta, joten ota sekin huomioon.

Mikäli tarvitset ajoneuvoon vauvakaukaloa, lastenistuinta tai navigaattoria, joudut maksamaan niistä erikseen. Näidenkin kohdalla eri vuokraamojen hinnat vaihtelevat rajusti.

Autoa vuokrattaessa kannattaa kiinnittää huomiota sen tarjoamaan vakuutukseen. Kiemuraisten vuoristoteiden Sisiliassa haluat mahdollisimman kattavan vakuutuksen. Saatavilla olevat lisävakuutukset eivät kuitenkaan läheskään aina poista alustan vaurioita, renkaita, autonavainten katoamista saati sitten saamiasi sakkoja, vaan ne on tarkoitettu kattamaan varkaus- ja kolaritapaukset. Huomaa myös, että eräät vuokraamot edellyttävät asiakkaaltaan vähintään 23 vuoden ikää, ja että tällä on ajokokemusta ainakin vuoden verran. Toisinaan 23 -25 -vuotiailta kuljettajilta veloitetaan ekstraa.

 


Kommentit

Autonvuokraus — 6 kommenttia

  1. Sisiliassa ei todellakaan kannata rajoittua vain juuri sen oman kohteen katseluun, koska saarella on paljon upeita nähtävyyksiä, niin temppeleitä kuin mahtava Etna jne. Jos omaat ajokortin, suosittelen auton vuokraamista vaikka vaan pariksi päiväksi, silloin ehdit loistavasti kiertää koko saaren (se on suhteellisen pieni) omaan tahtiisi ja pysähtyä rannoille, nähtävyyksille ja syömään, milloin mielesi tekee. Hintoja kannattaa tosiaan vertailla, koska niissä on suuria eroja, itse vuokraan aina jonkun paikallisen yrittäjän kautta, jolloin sesongin ulkopuolella auton saa alle jo alle 30 eurolla. Ja tinkiminenkin tuottaa tavallisimmin tulosta! Omaosuuden poistaminen on eteläeurooppalaisiin teihin ja ajokulttuuriin tottumattomille se paras ratkaisu, eikä se maksaa montaakaan euroa ylimääräistä. Sitten ei tarvitse huolehtia, vaikka joku naarmuttaisi autonkylkeä sillä aikaa, kun itse olet poissa.

  2. Minäkin suosittelen tuota omavastuun poistamista kaikissa Välimeren kohteissa. Niiden ajokulttuuri on aivan erilainen kuin mihin me täällä Suomessa olemme tottuneet ja kaikki liikennesäännöt näyttävät pätevän vain paperilla. Auton vuokraaminen vapauttaa lomailijan bussien jne. aikatauluista ja on etenkin lapsiperheen kohdalla oikeastaan se ainoa tapa mukavasti likkua eri nähtävyyksien ja muiden kohteiden välillä. Jos olette liikkeellä kesähelteillä,muistakaa tarkistaa, että autossa on ilmastointi ja että se todella toimii, itse sain kerran alle vuokra-auton tunnetulta ketjulta, jossa ilmastointi oli rikki!

  3. Eipä tullut ennen Sisilian lomaa mieleen, että sielläkin voisi joutua ajamaan lumen keskellä, tarkoitushan oli jättää kotimaan pakkaset ja lumet kauas taakse. Toisin kuitenkin kävi, sillä olin matkalla vuodenvaihteessa 2014-2015, jolloin saarella pyrytti ihan olan takaa. Vuokra-auto oli alla, eikä siinä tietenkään ollut talvirenkaita – eihän sellaisia Sisiliassa tarvita – joten siinä oli opittava laittamaan alle lumiketjut, joiden kanssa en ole Suomessa koskaan joutunut pulaamaan, liekö sellaisia edes saatavilla. Talvella matkaavan autonvuokraajan kannattaa siis jo tällaisen poikkeuksen vuoksi kiltisti maksaa se omavastuun poisto…

    • Olen menossa syyskuussa Sisiliaan ja auto on vuokrattu koko loman ajaksi. En ole ottanut tuota omavastuunpoistoa. Se myydään erillisenä palveluna (eri taho kuin mistä vakuutus tulee) ja vaikka jotain sattuisi, niin omavastuu pitää silti ensin itse maksaa, ja sitten hakea (täyttää papereita, jne..) sitä rahaa takaisin ja se joko maksetaan tai ei. Omavastuun poisto, ei millään tavalla paranna itse vakuutusturvaa, paljon on silti sellaista mitä ei korvata. Luin paperit rivi riviltä ja päätin olla ottamatta. Toki kaikki vuokrausyhtiöt eivät toimi samalla logiikalla. Meitä on neljä ja otamme riskin, että omavastuun joudumme maksamaan jos jotain sattuu, se todennäköisyys on melkein yhtä suuri, vaikka maksaisimme sen poistosta.

  4. Petra Ronkainen on oikeassa siinä, että jokaisella vuokraamolla on erilaiset vakuutusehdot ja niiden laajennukset. Pikkuiseet kijaimet kannattaakin luke ajana kanssa ja suurella huolelaa. Vuokralla ajola kannataa kuitenkkin olla mahdollisimman kattava vakuutus, koska edes matkavakuutus ei korvaa sillä aiheutettuja vahinkoja. Paras kaveri ratiisa istuessa onkin oma varovaisuus ja maltti, mutta silti vahinkoja eteläeurooppalaissen hurjan ajokulttuurin maissa sattuu.

  5. Autolla kierrät tosiaan Sisilian helpolla ja kätevästi. Ainoa poikkeus voisi olla Taormina, jonne ei autoilla ole asiaa, se on jalankulkijan paratiisi. Voit tietysti parkkeerata auton aivan kaupungin liepeille ja tutustua Taorminaa kävellen.Mahtava päiväretken kohde ainakin, voit myös käydä sen alapuolella olevalla kauniilla rannalla virkistäytymässä, sinne pääsee myös autolla tai ylhäältä Taorminasta käysirataa pitkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *