Autonvuokraus

Autolla tutustut Sisilian saloihin omalla rytmilläsi

Vaikka Sisiliassa pääset junalla ja bussilla useimpiin kaupunkeihin ja suurimpiin kyliin, pääset parhaiten kulkemaan aivan omien oikkujesi ja aikataulusi mukaan vuokraamalla allesi auton. Saarella toimii useita suuria, kansainvälisiä autovuokraamoita, joiden puoleen voit kääntyä ja hoitaa menopelin vuokraamisen netin välityksellä jo ennen kauniille saarelle saapumistasi. Voit vaikkapa valita auton odottamaan itseäsi jo lentokentällä. Lisäksi voit hoitaa vuokrauksen netissä toimivien vuokrausportaalien kautta, jotka näyttävät samalla sivulla kaikkien vuokraamojen hinnat. Niitä edustaa mm. wheelsabroad.com ja rentalcars.com. Toisaalta saarella on paikallisia vuokraamoita, joiden hinnat ovat usein alhaisemmat, ja joista voit hoitaa vuokrauksen paikan päällä. Osa niistä toimii yhteistyössä matkatoimistojen kanssa, osalla on omat kotisivunsa.

Tuttuja autovuokraamoja edustavat Sisiliassa Sixt, Avis, easyCar, Dollar, Europcar, autoeuropa, Alamo, Holidaycars ja Locauto. Niiden lisäksi suurella saarella toimii lukemattomia paikallisia pienempiä vuokraamoita, joiden kanssa myös kotimaiset matkanjärjestäjät toimivat. Esimerkiksi Finnmatkat välittää autoja Sicily by Carin kautta. 3-päivän vuokrahinnaksi em. matkatoimisto ilmoittaa edullisimmillaan 136 euroa.

Vuokra-autojen hinnat alkavat kesäsesongin ollessa kuumimmillaan 40 eurosta, jolla saat esimerkiksi portaalin ja sillä mainostavan italycarrent.comin kautta käyttöösi vuorokaudeksi Fiat 500 tai Panda Plussan, tai Kia Picanton. Hinnat ovat tuntuvasti alhaisemmat kesä-elokuun ulkopuolella, eli samaiset autot irtoavat noin 29 eurolla. Hinnoissa on suuria eroja vuokraamojen välillä, joten hintavertailu kannattaa. Hinnat myös tarjoavat erilaatuista vakuutusta, joten ota sekin huomioon.

Mikäli tarvitset ajoneuvoon vauvakaukaloa, lastenistuinta tai navigaattoria, joudut maksamaan niistä erikseen. Näidenkin kohdalla eri vuokraamojen hinnat vaihtelevat rajusti.

Autoa vuokrattaessa kannattaa kiinnittää huomiota sen tarjoamaan vakuutukseen. Kiemuraisten vuoristoteiden Sisiliassa haluat mahdollisimman kattavan vakuutuksen. Saatavilla olevat lisävakuutukset eivät kuitenkaan läheskään aina poista alustan vaurioita, renkaita, autonavainten katoamista saati sitten saamiasi sakkoja, vaan ne on tarkoitettu kattamaan varkaus- ja kolaritapaukset. Huomaa myös, että eräät vuokraamot edellyttävät asiakkaaltaan vähintään 23 vuoden ikää, ja että tällä on ajokokemusta ainakin vuoden verran. Toisinaan 23 -25 -vuotiailta kuljettajilta veloitetaan ekstraa.